hits
 • 21.01.2017 kl. 17:59

Ukens Hot & Not
HOT: Så den britiske filmen, "One Chance" i går. Filmen handler om Paul Potts. Husker dere han? Britisk vinner av "Britains Got Talent". En skikkelig underdog som tok hele Storbritania og store deler av verden med storm. Virkelig bra film for dem som liker "Based on a true story"-filmer. 

NOT: Donald Trump ble satt i det Hvite Hus denne uken. Tristeste show noen gang, ingen store artister ville jo stille opp. Og så utrolig lite folk, i forhold til før, ved paraden i Washington. Trist.. hele greia! 

HOT: Denne her danske videoer får meg så sykt mye til å grine. Jeg elsker sån her medmennesklig-kliss!

NOT:  Jeg liker ikke at fru Trump prøver å skape Jackie Kennedy-assosiasjoner med den looken sin under president-innsettelsen denne uken. Selv om kjolen var helt amazing! Så liker jeg det bare ikke. ;-)
HOT:  Jeg digger stilen til stylist Hodo Musa som instagrammer fra @hodovodo ! Verdt en titt!

NOT: Fader! At jeg glemte at Norske Talenter hadde startet igjen! Fikk ikke sett det! Jeg elsker Norske Talenter på Tv2!

 • 14.01.2017 kl. 12:04

Ukens KommentarerLa meg først presistere hvor mye jeg elsket å ha den afroen! Det var så gøy! Jeg har jo selvpåkrevd at jeg i tidligere liv levde i USA på midten av 70-tallet. Så dette passet svært godt med min iver for funk og disco! Haha. Makeupen er forresten av kjempedyktige Ida Jonas, som du kan følge på facebook her.
Så over til denne "Ukens"

📀 Ukens kommentar: MUSIKK  Jeg digger den nye låta til Bruno Mars, 24K Magic, selv om den selvsagt ikke blir like stor hitt som Uptown Funk. Det skal tross alt godt gjøres. Jeg vil også bare kaste inn at jeg digger hvordan Bruno holder seg både funky og trekker mange linjer til fortidens musikk. På hans opptreden på American Music Awards gjorde han igjen en lineup på flere vokalister bak mikrofonene. Noe som assosieres både med 60-tallets disco-grupper og 70-tallets Hip Hop rapcrew. Ikke minst blir jeg helt vill når jeg ser Bruno gjør en "Michael Jackson" - en lengre break med nesten bare trommer og spot light ovenfra til solo-dans.  Se opptreden her.

🎥 Ukens kommentar: FILM Anbefaler alle å se filmen Sully. Alles kjære Tom Hanks i hovedrollen som den ekte flykapteinen Sully som klarte å redde flere tusen menneskeliv ved å lande et fly i elven Hudson. Noe som i seg selv er helt ekstremt godt gjort. Men hvordan blir livet etter at helterosingen legger seg og flyselskapet har tapt store penger? Og hvordan takler man å bli kjendis over natta? Kjempebra film regissert av Clint Eastwood. 

📣 Ukens kommentar: MEDIA Hvorfor i all verden skal alle "Slik kommer du deg i form i 2017"-artiklene alltid være så fryktelig svake? Det er alltid det samme punktene: "Finn en treningsform du liker" - "Ikke overdriv i starten" - "Finn en treningsvenn"....  Jah... kjempegod journalisme!

👑 Ukens kommentar: KLASSIKER  Jeg må bare nevne en gammel klassiker som plutselig stjal hjertet mitt denne uka. For jeg hadde aldri lagt merke til hvor funky den egentlig var før jeg hørte den igjen nå med litt nye ører. Jeg bare sier det, sett på Boney M med Sunny, og legg merke til instrumentalen. It is frikkin' funky!

🤓 Ukent kommentar: WORLD WIDE WEB Jeg vil først og fremst anbefale alle å sjekke ut hva denne talentflle personen faktisk klarer å gjøre med å bruke bare hendene sine, og en gitar! Som beatboxing, men med kassegitaren! For ikke å glemme den morsomme sannheten, og de hysteriske bevegelsene, i denne videoen

📡 Ukens kommentar: TV Når du skal slappe av funker det ikke å se på Farmen på tv. Med så mange arbeidsoppgaver og krangling blir man jo bare sliten av å se på! Og hvorfor skal vi presse B-kjendiser inn i enda et tv-konsept?

💖 Ukens personlige høydepunkt: Å komme tilbake til å undervise på Jessheim og oppstart med Radix-øvelser. Det føltes godt. Akkurat det gir meg lykkerus i hverdagen!

🌵 Ukens personlige utfodringer: Støl, hver eneste jækla dag etter flere timers dansing - hver dag. Samt en litt røff tur til legen på mandag.

🌻 Ukens motto: Har nok ikke hatt noe motto. Annet enn at jeg har tenkt mye på hvor bra start jeg har hatt på dette året, og at jeg skal prøve å legge inn en spesiell opplevelse eller lærdom hver uke dette året.

🌺 Ukens generelle kommentar: Alle driver med mikronåling på øyebrynene sine for tia. Altså en slags tattovering av øyebryn som ser naturlig ut. Det frister, men kjenner jeg ikke gidder bruke penger på akkurat det... Har jo ikke lyse bryn..

 • 31.12.2016 kl. 12:32

Tilbakeblikk på 20162016 har gått fort, men samtidig virker det som evigheter siden det var 2017. Jeg lever veldig med synet på hvert år som hvert kapittel i livet mitt. Noen kapitler er romanpreget andre spennende krimnoveller. (Bare uten noe mord eller kidnappinger, så klart!)

2016 har vært et skikkelig bra kapittel. Men, i dette innlegget skal jeg ikke fokusere så mye på hva som har skjedd i mitt liv. Jeg skal verken remse opp oppstart av Radix, tur til Maldivene og Tyskland, tattoveringsbygging eller utallige festligheter. Nei, jeg tenkte å fokusere litt på hva som har preget året 2016, sån generelt.

 

DETTE PREGET VÅRT 2016:


Leonardo DiCaprio vinner endelig Oscar
Etter så mange store roller og så mange nominasjoner har alltid DiCaprio sluppet unna oscar-takketaler. Det har nå til og med blitt en "meme" (morsomhet som trender) på internett. Alle ler av hvordan The Academy har sett bort fra Leonardo år etter år. Endelig vinner han en statuett etter fantastisk innsats i filmen The Revenant. Som forøvrig også har med norske Kristoffer Joner i noen få klipp. 


David Bowie dør
En superstjerne på ikonhimmelen. Men en artist jeg egentlig ikke hadde noe forhold til, før nå. Plutselig blir musikken svært aktuell, som den ofte blir når artister dør, og jeg, i likhet med andre, finner interesse i musikken til Bowie.


Vi tar turen innom Jupiter
Et lite romfartøy, rettere sagt en romsonde, fra NASA, tar turen innom  planeten Jupiter. Den 5.planeten fra sola. 
... Ja jeg vet, det var nok kulere i 1969 å si at vi hadde første mann på månen...


Kjærlighet og terror for LHBT-miljøet
Det kan starte fint da kirken i April, endelig, sier at de ikke kan nekte noen av samme kjønn å gifte seg i kirken. Det skaper såklart litt debatt i småsamfunnene og noen prester går av yrkene sine. Flere skriver seg ut av kirken (og snart er det vell ikke noen igjen?). I det Pride skal holdes i Oslo, en festival som hyller kjærlighet mellom alle mennesker, skjer det et terrorangrep i Orlando på et LHBT-Klubb (Lesbisk, Homofil, Bifil, Transseksuell). 66 mennesker mister livet da en mann går amokk med våpen på nattklubben. Det hele ryster hele vesten, deriblant Norge, som straks skal få rekordmange besøkstall under sin festival.


Parisavtalen signeres
Miljø er i 2016 like aktuelt som det var for 10 år siden.  22.April skriver 175 land under på klimaavtalen, også kalt Parisavtalen.

Britney Spears viser seg som for gammel for industrien
Året starter først ved at Bruno Mars og Beyonce imponerte til rekordjubel og høye youtube-klikk av sitt pauseinnslag på årets SuperBowl. Deriblant med fremføring av Bruno Mars' Uptown Funk (2014, og fremdeles ikke lei!) og Beyonces nyere hit Formation (Okeeey ladies now let us get in formation!). Senere holdes MTV Video Award hvor hele kvelden skal vise seg å handle om showets siste opptreden: Britney Spears. Godjenta fra 90-tallet som klarte å holde seg på hitlistene ut 10-tallet skal nå gjøre come back, noe som hauses opp gjennom den lange prisutdelingen. Dårlig timing blir det dog for Britney - som skal følge etter Beyonce som selvklart imponerer grenseløst i nummeret før henne. For det er ikke noe hjelp når "pop-prinsessen" lipsynger og danser på samme keitete og barnslige måte som hun gjorde 15 år tilbake. Det gjør vondt å se på. Man blir rød av flause. Men har blitt kilden til underholdning blant oss "mennesklige".


Pen-Pineapple-Apple-Pen
For noen år siden var det Gangnam style og What does the Fox say. I år har årets youtube meme vært japanske "Pen-Pineapple-Apple-Pen". Det er som alltid helt absurd, men blitt veldig morsomt! Link


Velvour og 90-talls moten florerer
Endelig kommer velvour tilbake på moten. Stoffet hadde en storhetstid på slutten av 90-tallet og på høstsemesteret av 2016 kommer det tilbake for fult i butikkene. Sammen med andre 90-talls trender som chokers (halskjede som er helt tett til halsen), silkestoff, kreppet skjørt og bukser - gjerne med syttitals bukseslengen og high waist (høyt liv). I overgangen fra 2015 til 2016 startet den høye halsen og åpne skuldre å stikke seg frem i butikkene, og det gjør det frem til overgangen av 2017. 


Storbritannia viser at de har de mest idiotiske stemmene - helt til Donald Trump vinner det Amerikanske president-valget.
Brexit skjer: Storbritannia stemmer seg ut av EU og resten av Europa rister på hodene over naivt valg. Ikke lenge etter holdes flere underskriftskampanjer om nytt valg ettersom så mange angrer stemmeseddelen sin. Men Storbritannia slipper snart unna stygge blikk. Hele verden vrir og vender nemlig på seg i fortvilelse når Donald Trump vinner presidentvalget. Ut skal favoritten, Barack Obama, gå, og inn på dørmattene slenger Norske aviser overskriftene "Good Night America".  Det er på folkemunnen og alle bekymrer seg for hva som nå skjer med handelsveiene til Kina og enda mer: Putin's hemmelige planer.  Dan, Dan, Dan!


Mermaids and Unicorns tar over jorda
Såkalt mermaid-farge (sølvaktiv med oljespill som gir gjenskinn i alle regnbuens farger, gjerne kombinert med pastell rosa og pastell blå) er å se på klær, vesker, sko, skrivebøker og alt annet. Det samme gjelder emojis (smilyer fra smart-telefoner og sosiale medier), spesielt har enhjørningen fått mye fokus i det siste. Både på klær, i kunst og som tattoveringer.


Ari Behn blir singel
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, jeg synes Ari er dødskul jeg! Og nå er han altså singel etter at det ble kunngjort at (tidligere prinsesse) Martha og hennes mann Ari Behn skal skilles.


Prince dør
Om det har noe sammenheng med Ari Behn som blir singel vet vi riktig nok ikke - men faktum er at det store ikonet Prince, dør, i en alder av bare 57år.

Nye videotriks for rastløst publikum
Youtube videoer blir stadig med mer "action". Emojis og lydeffekter får stadig større spillerom i disse. Facebook florerer av videoer som inneholder nesten mer tekst enn ord slik at publikum som skroller forbi auto-playen i sin feed -  skal se så mye som mulig og bli opptatt av videoen. Til og med aviser som VG og Dagbladet følger trenden på sine videoer i håp om flere seere når videoer repostes via sosiale medier.

Nintendo slipper nostalgi-konsoll
En miniutgave av gamle Nintendo slippes. Maskinen er forminsket til en håndfull og inneholder alle de gamle spillene fra 80/90-tallet. Konsollen blir fort utsolgt og kan lenge bare selges på svartebørsen for en høy sum.


Alle gjør Dab og fremdeles litt Nay Nay
En dansebevegelse som dukker opp over alt for å markere at man er en vinner, en mester eller bare er fryktelig cooool. Å danse til Watch me Whip, Whip, Watch me Nay Nay skjer fremdeles etter at det slo igjennom i 2015. 


Nick Cave slipper dokumentarfilm på felles kinotid verden over
Australske artist og komponist Nick Cave sørger over tap over sin egen sønn og spiller inn et nytt album. I den anledning er dokumentarskaper med han i studio og i hverdagen hans for å lage en slående vakker film om den vanskelig kamp mot sorg. Dokumentarfilmen vises på utvalgte kinoer verden over, på samme dato og tid, i bare en visning. Deriblant i Oslo, hvor billettene selges raskt ut. Den store suksessen gjør at filmen sendes på nytt i samme stil noen måneder senere.


Skandinavias Top Model skaper debatt
Tv-Seriens fokus på "formfulle modeller" skaper stygge setninger i norske medier om slanke mennesker og sosiale medier florerer dette året med et nytt fokuspunkt: Vi er lei av å bli satt i bås. Et problem forandres ikke ved å mobbe eller trakkasere det motsetninger.


Michael Moore invaderer Norge
I sin nyeste dokumentarfilm "Where to invade next" besøker han nok en gang, blant annet, Norge. I Europa besøker han ulike land for å trekke inn positive sider ved våre land - som USA kan lære av. I Norge er det rettssystemet som får ros, samt våre evner til å rehabilitere våre kriminelle i landet. 

 


Slik er min 2016-vegg
Instagram kopierer SnapChat
Mens "snapp" holder seg til å utvikle flere ansiktsfiltere og får hele verden til å le av "face swap" (bytte ansikt) går bildetjenesten Instagram inn med en snap-kopi. Ved å lansere "Din Historie" kan brukerene poste en "My Story" på lik linje som SnapChat - jeg, for en, elsker det!


Kim Kardashian blir ranet og Sophie Elise gir ut bok
Superblogger Sophie Elise fra Harstad har oppnådd mer oppmerksomhet enn noen gang. Hun blir stadig mer anerkjent som en samfunnskritiker, forbilde og banebryter. Nå gir hun også ut en bok, Forbilde, som oppnår høye salgstall. Kim Kardashian, også kjent for å være sosial medie dronning, og svært aktuell i mediebildet til en hver tid, blir ranet på et hotell i europa. 


Musikalen Hamilton gjør historisk rekord på Tony Awards
Med hele 11 pokaler av 16 nominasjoner stikker musikalen av med både heder, ære og rekord for antall nominasjoner. Musikalens bok, manus og bok er skrevet av hovedrolle innhaver Lin-Manuel Miranda, et multitalent som har skapt musikalen om den historiske figuren Alexander Hamilton. Dette er den første musikalen med fokus på rap og Hip Hop som formidlingsmetode fremfor sopransang og tunge ballader. 


VR-teknologien kommer til stua
Lenge har VR-teknologien (hvor du kan ta på deg headset og briller for å føle du er i en annen verden, med lyd og video som "beveger" seg etter dine bevegelser) vært forbeholdt svært få. Nå kommer VR-brillene som du kan koble til mobil og som tilhører konsollene. Noen par tusenlapper skal til for at du kan ta på deg den relativt store hjelmen og spille med en helt ny type innlevelse.


Ghostbusters gjør comeback
Like flaut som Britneys comeback-opptreden....


Flyktningdebatt florerer
Det pågikk i fjor som i år.


Apple provoserer med nye iPhone 7
Lansering av nytt produkt fra Apple er alltid like spennende og varene selges raskt ut. Men i kjent stil skal alltid Apple fokusere på at sine produkter bare skal harmonere med andre produkter fra dem. Når nye iPhone 7 kommer er det ikke lengre vanlig jack-kabel for headset og musikkanlegg. Inngangen er derimot helt annerledes. Identisk, og i samme utgang, som mobillader. 


Jon Almaas slutter i Nytt på Nytt
Etter å ha vært programleder i fredagsprogrammet som gjør moro ut av nyheter siden 1999, slutter Almaas i programmet. Inn skal komiker Bård Tufte Johanson komme. Det virker som at de fleste egentlig heller bryr seg om hva som skjer i ungdomsserien  Skam (som også sees av voksne).

Grafisk videoeffekt på scenen blir stadig større
Det er noen år siden Beyonce revolusjonerte bruken av grafisk effekt gjennom koreografert video på scenen. Etter at også svenskene gjorde det samme i Melodi Grand Prix (Eurovision) i fjor ble det enda mer grafiske effekter i årets finale i Sverige. Også andre artister tar stadig mer og mer bruk av effekten, samt at en del koreografer begynner å leke seg med dans i samspill med video. 


Filmer som definerer mitt 2016:
The Arrival - En litt mer intelligent versjon av "hva om romvesner plutselig kom til jorda".
Suicide Squad - Superskurker som må arbeide sammen for the good side. Blant annet med Lared Leto som The Joker.
La La Land - En deilig hyllest til den glamorøse og romantiske Hollywood.
Zootopia - Animasjonsfilm fra Disney som danket ut alle andre animasjonsfilmer jeg har sett. 
Nick Cave sin nye dokumentarfilm om tiden etter sin sønns død og innspilling av nytt album
Kongens Nei - Norsk film om den norske kongefamilie under andre verdenskrig
Pyromanen - Fryktelig dårlig film, men er en norsk film med sann historie om hendelser fra der jeg kommer fra


Serier som definerer mitt 2016:
The Crown - Dramatisert biografi om dronning Elisabeth.
The People vs OJ Simpson - Dramatisert serie om rettsaken fra 90-tallet til OJ Simpson.
West World - Om en fornøyelsespark hvor rike kan flykte inn i eventyrverden inkludert av 90% mennesklige roboter - eller er de 100%? 
Siste sesong av Orange is The New Black, Big Bang Theory, Modern Family, Black Mirror og Amercian Horror Story


Musikk som definerer mitt 2016:
Generelt har EDM preget musikkåret stort. Noen hits fra dette året:
Sucker for Pain og Gangster - soundtrack fra Suicide Squad-filmene
Let me Love you - Encore
Side to Side - Ariana Grande
Cold Water - Major Lazer & Justin Bieber
This is what you came for - Calvin Harris & Rihanna
Formation - Beyoncè
Rockin' - The Weekend
Nick Cave sitt nye album
Panda - Desiigner
Call on Me - Starley
Cheap Thrills - Sia

 • 18.11.2016 kl. 15:12

Hvor i publikum sitter mamman din?


Det er tid for juleavslutninger for skoler, kulturskoler, korps, idrett og kor. Dessverre vet ikke alle foreldre hvordan de skal oppføre seg!

Våt snø som klamrer seg fast i en fuktig asfalt, og pepperkaker, julebrus og marsipangriser som har dratt seg inn altfor tidlig i butikkhyllene. Nok et år hvor julestemningen sniker seg inn, litt for tidlig, i ulike former. Som danser er en av de store førjulsgledene å se at sommerfugler kribler i magen på så mange unge dansere i hele landet. De gleder seg til å stå på scenen, vise hvor flinke de har blitt og hvor hardt de har jobbet. På barneskoler, i idrettslag og gjennom kulturskoler holdes avslutninger hvor barn skal få stått foran et publikum og vist hvor modige og flinke de er i sine felt. Men til tider opplever jeg, hører jeg, og ser jeg, flere dårlige eksempler på voksne som gjør det tvert motsatte av å være flinke i sitt felt.

Jeg vet ikke om jeg er riktig person til å ta det opp, men jeg kjenner det har nådd et punkt hvor jeg må få ytret denne tanken på bloggen min. Jeg vet. Jeg er for gjennomsnittsforesatte en sån barneløs, bedreviter som altfor lett kan gi slike irriterende meninger om oppdragelse. Men jeg skal ikke gi en preken om verken organisk mat, lekser eller timeouts. Jeg forstår at å snakke om barna dine virker følsomt da de tross alt er et direkte produkt av deg.  Og det er nettop derfor at jeg vil, nei jeg må faktisk, dele min fortvilelse over moralen som er på feil kurs om dagen. For din oppgave som foreldre og som samfunnsborger faller gjennom sprekkene når du ikke kan sette av tiden til å sette deg i sete, stille opp, og sitte stille når det er duket for juleavslutning.

På den ene danseskolen hvor jeg underviser holdes flere forestillinger ved juleavslutning på grunn av høyt antall klasser og nivåer. Noen av mine elever er med i ulike dansegrupper og jeg har fått høre fra noen av barna om hvordan de velger for foreldrene sine: Skal mamma og pappa gå på forestillingen hvor de danser jazz, eller på den hvor de danser Hip Hop. Saken er nemlig for dem, som de sier selv; Foreldrene gidder ikke, har ikke tid til eller vil ikke betale for å gå på flere forestillinger.  Det værste er at disse barna og ungdommene sier slike ting uten en eneste fortvilelse i tonen. De sier det som en selvfølge. De er innforstått med at deres hobbyer, lidenskap, kanskje kommende yrker, spiser av mammas verdifulle tid. De har plukket opp at pappa har mye å gjøre så det er mindre tid til deg, "lille skatten sin". Heldigivs kommer disse foreldrene hvertfall på en av forestillingene. Men dessverre slutter det ikke der. 

Det er nesten enda værre at det stadig dukker opp flere kulturskoler, ungdomskorps og teatergrupper som må slutte å ha sine avslutninger eller forestillinger i helgene fordi foreldre ikke vil spise av sine fridager til generalprøver eller kostymeordning. Jeg har hørt flere kollegaer og bekjente fortelle om hvordan foreldre bare dropper å sende barna dems til sceneprøver eller avslutiningsforestillinger fordi de prioriterte et ærend eller en bursdagsfeiring. 
Kan det bli mindre egoistik? Ja, faktisk:

Foreldre som først kommer til forestilling, men som drar så fort barna dems er ferdig på scenen!

Hva i all verden fikk deg til å tro at dette var ok!?  En svært synlig og krokbøyd siluett som sniker seg gjennom radene under forestilling er ikke bare et hån mot normal folkeskikk men det biter nordmannens dugnadsånd hardt i ræva. Kan du ikke en gang lide deg igjennom 30 minutter ekstra med dine naboers barn fremføre sine trampoline hopp og flikkflakks? Jeg som utøver synes slik oppførsel dreper kultur og gjerne unge menneskers kommende interesse for å bli nye sceneutøvere eller idrettsatleter. Som menneske med grunnleggende følelsesaspekt  synes jeg du er direkte frekk. Og nei, det handler ikke om en ekkel  "Jeg ser på dine barn! Da får du se på mine!" krangel. Det handler om å stille opp for samfunnet og nærmiljøet ditt. Det er kanskje fylkes nye politiker som holder skoletalen eller en stor forfatterspire du klapper for. Hvem bryr seg om det er ditt barn? Er det ikke bra nok at så mange, eventuelt så få modige, finnes i ditt lokalsamfunn? Er det ikke bra at du får oppleve deres start og heie dem videre på veien sin? Og hvilken moralpreken gir du barnet ditt når du sier "jeg kommer og ser på mitt eget kjøtt og blod, men jeg bryr meg ikke om andre". Høres svært lite sosialistisk ut.

Og hva med foreldre som skulker forestillinger eller juleavslutninger? De finnes! Jeg forstår at foreldre har to fulltidsjobber og skulle gjerne hatt ekstra timer i døgnet. Jeg beundrer hvordan dere klarer det! Men la oss ikke glemme at å få barn, å skape nye mennesker til samfunnet, er ingen menneskerett eller selvfølge. Så dem som får det, skal prioritere riktig. Hvordan du som foreldre viser kjærlighet, omsorg og interesse til barna dine, speiler seg i hvilken karakter og selvbilde dine barn får. Min personlige mening er også at i et stadig mer overfladisk og materialistisk verden er det nettopp å kunne fokusere på kulturelle, intellektuelle eller sportslige prestasjoner som bør vektlegges. Uansett hvor små de virker for den voksne.

Jeg vet at det føles kleint og rart å sitte i små, mørke gymsaler fylt av pinlige stillheter og ubekvemme naboer for å se  den ti år gamle fotball-jenta di ta imot en hjemmeprintet diplom. Men alle små gutter og jenter ønsker å bli sett av pappa, de ønsker å få applaus fra mamma. I dette sammenheng bryr de seg ikke om plastikkpokalen representerte hvorvidt de spilte dårlig forsvar eller perfekt spiss i semesteret. De vil se deg i salen, smile og være stolt.

La meg også minne deg om en kjerneting: Ved å kjøpe billett, stille opp, kjøpe lodd eller vaffler og bli sittende så stiller du ikke bare opp for alle unge talentspirer på scenen. Men for de voksne som står bak. Lærere på barneskolen som tok seg ekstra tid fra friminuttene og pensumsslaveriet til å hjelpe å lage Maria og Josef kostyme. Ildsjeler som jobber gratis på ungdomsgrupper. Hardarbeidende eiere og pådrivere av danseskoler som arbeider dag og natt for å levere kvalitet. Dugnadsarbeidere i idrettslag som står på for felleskapet. Instruktører og trenere som har arbeidet tett med barna for hjelpe dem personlig til mestringsfølelse og utvikling. 

Avslutningsvis vil jeg gi en stående applaus med trampeklapp og plystring (sån plystring med to fingre som jeg ikke klarer å gjøre selv) til alle foreldre som stiller opp! Det er heldigvis veldig mange av dere! Mine foreldre er blant dem som alltid stilte opp og jeg er evig takknemlig for det. Trampeklappen fortsetter til alle dere som gir oppmerksomhet, gode ord og støtte til dem som prøver å mestre sine felt. Spesielt i små samfunn og bygder. Menigheter, klubber, ungdomsgrupper eller enkeltpersoner som hjelper eller viser støtte til unge talentspirer. Dere danner ryggrad i de unges mot til å prøve og feile, og deretter prøve på nytt. Slike mennesker og grupper var utrolig viktig for min utvikling, hvertfall!

Jeg oppfordrer alle til å ta en tur innom sine lokale kulturskoler for å vise støtte. Mange dansestudioer har også gratis fremvisning, noen har storslåtte produksjoner. Dra og ta deg en titt - du vil antagelig bli overrasket over talentene som eksisterer rett under nesa di. Kanskje du blir inspirert? Uansett tror jeg en hver foreldre ville blitt inspirert nok av å se all den gleden, pågangsmotet, arbeidet og utvikling som eksisterer i barna dems opp mot, og under en forestilling. Legg ned iPhonen, lukk mailinnboksen og løft blikket til scenen, du vil aldri se barnet ditt skinne mer enn når de deler sine mestringer med den personen som betyr mest for dem; deg!
 

 • 09.11.2016 kl. 12:33

What the Fuck, USA!?Meg og Erling begynte å følge med på den spennende valgkampen i natt fra USA. Det har jo vært et enormt kaos denne kampanjerunden. Smilene har ledd og hoder har blitt vendt i fortvilelse. Klokken ble nærmere halv tre da vi kastet inn håndkle og la oss for nattesøvn. Det var ikke farlig å sove forbi resultatene: Det var jo tross alt sikkert at Demokratene, med Hillary Clinton som kandidat, skulle vinne. 

Det var derfor et sjokk da overskriften på VG i dag var, nettop det; Sjokkert. Sirkuset USA, det tar ingen ende. Donald Trump som president. Jeg er så lei meg på amerikas veine nå som en idiotisk psykopat har havnet i deres presidentstol. Det er frykt ute å går. Canadas immigrantsider var i dag nede på grunn av for stor trafikk på siden, nyhetene viser hvordan mexikanerene gråter av fortvilelse og hele europa drar seg i håret. Hva vil skje fremover? Hvordan vil fremtiden bli for USA og for oss? Spådommene er ikke gode. Forutsetningene er fryktelige. 

Jeg er mest av alt urolig for å få enda flere republikanere inn i kongressen. Jeg er mest av alt sørgmodig over hvor lite demokratisk valget i USA egentlig er. Det føles urettferdig for deres veier. Jeg er skuffet for hvordan minioritetsgrupper og fattige har det betydelig vanskeligere for å stemme. Jeg er skuffet for at "verdens mektigste land", som også er et av de største U-landene, hr så mange naive, dumme og uvitende mennesker som stemmer frem et slikt menneske til å lede dem.

Postet på min Instagram i dag:

I am utterly sorry on your behalf #USA - and we all feel the consern for your people and all people in on this earth. #DonaldTrump - WE LAUGHED! Now we are SHOCKED! Shame on the US for not giving all the same posibility to easily vote and not having a REAL #democratic #ellection 😞
No wonder the Canadian immigration websites went down tonight because of 2 much traffic. #FUCKTHIS !

Trumpsupporters:  You own your right to share your beliefe. And I respect the freedom of speech. That said, headliners in all scandinavian papers are today "SHOCKED". We can not believe how SOO many americans can be so ignorant. We would never have guessed that so many in the US would vote for a leader that has NO respect for human beeings and the worlds future.
Even with all american poverty, racism, sexism, rednecks and low number of educated people - we thought our typical "stupid american" steriotype was a minority. We can not believe you are chosing republican! But hey, who are we (Norway, Danmark, Sweden and Finland) to judge - we are only proven to be the best place on earth to live.
Repubican politic are very far away from our system, and we where all chearing for all the things you call Obama-failure. The entire europe, actually. I am Sorry to confirm how europe are Looking at the US with shocked eyes. More than ever, today. How come so many would elect a person with so much failure and NO political talent what so ever.
Clinton was not the best option, but Hey - USA got the most un-functioning political system. You had only those choices (that matters). And please, "not bought"!? You got the most corrupted politicans in the world - remember you did not only vote in the president, But more republicans to the congress chambers.
 

OH.MY.GOD.

I feel so sad for your people. You will not believe how Sorry I am! We all really really are! I hope there will come some good things out of this after all....


Lykke til USA... vi sørger for dere!
Lykke til verden!

 • 22.09.2016 kl. 11:39

Hva vet du egentlig om Poledance?


Ja, vi syntes alle det var god underholdning å se Norges sportsyndling Petter Nortug få gjøre et tappert forsøk på å poledanse i sin nye video. Som han viser er ikke dette noe "enkel dans", og etter å ha vært knallrød, tungpusten og smått keitete avrunder han videoen med "Respekt til alle poledansere".

Jeg er litt lei denne greia nå, men jeg poster dette for å bli litt ferdig med det. Etter å ha jobbet som Studio Manager på Norges største studio for pole, Sometimes Pole Studio i Oslo, opplever jeg å se ukentlige skuffelser i øyene på de seriøse polerene som må bli sett på som oppmerksomhetssyke sexobjekter av uvitende mennesker.  Polere som har slitt hardere enn hvilkensomhelst ballerina med bokstavlig talt blod (masse blod), svette og tårer. Jeg har enda ikke kommet i gang med poletrening selv men jeg må felle en tåre jeg også for å se en så vakker kunstform bli fordømt som useriøs og mer selvpåskylt-seksuelt enn hva tangoen, salsaen og dancehall (hiphop)en gang var i samfunnsdebatten. For jeg skur deg ikke under teppet: Tango eller salsa fremvist på scenen har aldri gitt meg gåsehud, men poledance utført (gjerne med moderne dans, ballett eller jazz) har fått meg til å geipe av begeistring og grine for skjønnhet i bevegende kunst.

Det gjør meg vondt å se disse atletene trene timesvis hver eneste dag og konkurrere i internasjonale mesterskap - for å deretter kjempe en langvarig kamp med OL komiteen for å få det inn som en gren der. Det er rart, for makan til bruk av styrke, fleksibilitet, kondisjon og teknikk som må til finner jeg bare hos... la meg tenke... kanskje hos turnere? Ja, turnere er et fint eksempel. De som ofte også bruker en stang - bare en vertikal stang. Og det er egentlig enda rarere når vi beholder den seksuelle tankegangen: for med så mye penger spyttet inn i idrett og dermed nærmest tvang til volleyballjenter til å gå med små truser mens de spiller for å bli filmet rett i postkassa, så ville sponsorene bare blitt glade for å få inn kvinner (og menn), som pga stangdansens funksjon og triksenes behov, MÅTTE kle av seg. Som skapfeminist synes jeg igrunn det begynner å bli for dumt at idrett skal tvinge kvinner inn i korte tennis-skjørt på livesendinger og kommentere deres yttre skjønnhet i omtale om den enkelte sportsutøveren. 

For du tror pole hander om stripping? At polesport er en sport for strippere? La du da merke til at det i polesport ligger regler for å unngå seksuelt fokus. Det er eksempelvis ikke lov å vise rumpe eller kløft, ingen hoftevrikking er tillat og minuspoeng blir også gitt om du tar på deg selv.  Så jeg begynner å bli lei kvinnelige fordomsblikk og mannlige glis når jeg forteller om arbeidsplassen min, hver eneste fest må det diskuteres og forsvares. Selv for seriøse dansere i miljøet må jeg rette opp tankegangen, - til og med dansere innen stiler som kler enda mer av seg på scenen. Det er frustrerende.

Og for all del: Jeg sier ikke det er galt å verken ta av seg klær, være seksuelt frigjort eller gjøre som noen vil: danse sexy med polestangen i høye hæler. Jeg sier heller ikke det rr galt å synes at en flink poledanser er sexy, for det er selvfølgelig flott med mennesker som er flinke til noe og kan bruke kroppen sin.

Alt jeg ber om er at verden må anerkjenne dette som en sport. For det ER en sportsgren. Det startet som en sportsform - og det regnet kunn for menn. Elise i denne videoen har representert landet vårt to ganger i VM! På studioet har vi 50 fulle klasser i uka med mennesker som elsker treningsformen og konkurrerer aktivt, men også medlemmer i høyrangerte yrker som må skjule for verden hva de driver med fordi det kan ødelegge for karriere og forhold til kollegaer/kunder.

SLIK SKAL DET IKKE VÆRE I 2016! Ikke for kvinner, ikke for menn, og hvertfall ikke når de gjør en så hengivende treningsform!

Og ja - nå MÅ jeg bare få starta poletreningen selv!

 • I r l i n

  Mitt navn er Irlin, jeg er en sørlending i hovedstaden som jobber som danser. Jeg bor i sentrum av Oslo sammen med mine to hunder og min fantastiske bedre halvdel. Som danser jobber jeg på scene, reklame, video, klasser, og er leder for det profesjonelle crewet Radix. Jeg driver med ulike Hip Hop stiler og Waacking. Ellers reiser jeg mye, både for å danse og for å ha det gøy, og jeg har en generell interesse for mote, samfunn, historie og generell moro med venner. Jeg gjør ting på min måte!


  CONTACT


  irlin@irlin.net

  Søk

  Bla i bloggen


  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no