hits
Powered by Jasper Roberts - Blog
Irlins Blogg - Eventyrlysten danser
 • 06.01.2017 kl. 22:50

Blir jeg blind?

Irlin Finsådal

I dag klarte jeg endelig å drasse kroppen min til øyelege. Øyelege? Synslege? Optiker? Jeg vet ikke helt.. Og det er ikke rart! For jeg drar dit så og si aldri. Da jeg var 13år oppdaget en småsliten helsesøster på ungdomskolen at jeg hadde dårlig syn. Jeg hadde frem til da alltid trodd at alle hadde problemer med å se tavla. Jeg dro for å sjekke standaren på øyeballene mine hos bygdas eneste optiker og fikk påvist døden. Dårlig syn. Det var på den tiden dødsdom. Å skulle bli brilleslange var for mange unge et vondt vendepunkt i livet. I dag har tross alt briller fått en moterik standard og aksept fra det harde samfunn - til og med det hardbanka og dystre samfunnet som vokser seg skummelt i skolegårdene. I den tiden var det ikke slik. Tykk = mobbeoffer. Briller = mobbeoffer.

Ja, jeg overdriver så klart. Jeg var ikke så redd. Hadde funnet min plass jeg. Og vi hadde vell kommet litt lengre på Vennesla Ungdomskole. Mange med briller og nesten ingen ble mobbet. Vi var forbi det, på sett og vis. Ikke minst: linser et alternativ. Alternativ nummer en for en som liker å danse, det er sikkert og visst!

 Jeg er sikker på at folk trodde jeg hadde røyket hardere enn Snoop Dogg da synslegen gav meg noen linser å "testkjøre". Jeg gikk rundt i bygdesentrum og så på alle trær og gjennstander med en enorm begeisring og beundring. Plutselig kunne jeg se at trær hadde flere blader, selv om de var ti meter unna meg. Jeg kunne plutselig telle tyggisrestene og røykstumpene i asftalten og tolke forbipasserende sine ansiktsutrykk mens jeg gikk med stjerner i øyene. Verden var sannelig vakker.

Nå har det da gått 7-8år siden sist jeg var hos en synslege.
Ja jeg vet, alltfor lenge. Man skal jo kontinuerlig sjekke sånt. Jeg har siden da merket at synet ble dårlig, og påklærte at jeg trengte gå ned til minus to i linse og brilleglass. Hvorfor? Aner ikke? Men en stund funka det fint. Helt til de siste årene. 
Nytt år, nye muligheter! Så på tide å ta tak i ting.

Synslegen i dag påviste såklart elendig syn i dag. Mer elendig enn før. Og hva mer kan man si? Å sjekke synet er ikke særlig spennende. Mest interessante var å få vite at mitt venstre øye er det dominerende øyet - for ja, et øye dominerer visst det andre. Optikeren påpekte at folk med kreative yrker eller hobbyer ofte har venstre som dominerende øye, mens dem som er veldig systematiske og flinke til å følge former, oftest har høyre som dominerte øye. 
Så vet vi det!

Uansett - håper deres dag har vært mer interessang enn min. Sett bort ifra dette besøker har jeg vært på jobb og holdt årets første danseklasse. 

GOD HELG!

Victoria Larsen

06.01.2017 kl. 22:59
Skjønner godt det du skriver.. Dessverre har det vært slik for meg også før, at man blir et mobbeoffer! Håper du får en fin Fredagskveld :-)

Regine Ness Karlsen

06.01.2017 kl. 23:07
Liker bloggen din!

frodith

07.01.2017 kl. 19:12
Jeg vokste også opp som brilleslange, sluttet i trass dag jeg var 16, da hadde jeg holdt ut lenge nok :-D Og etter det har jeg ikke likt å skulle begynne igjen...Prøvde linser for 5 år siden kanskje, funker IKKE... Så nå MÅ jeg bruke briller i flere og flere situasjoner... Jeg er jo 50 :-/

Ida Øverland

09.01.2017 kl. 09:56
åjsann! Håper det ikke forværrer seg nå da. Morsomt å høre at å se verden nesten er som å være høy da, hehe <3
 • I r l i n

  Mitt navn er Irlin, jeg er en sørlending i hovedstaden som jobber som danser. Jeg bor i sentrum av Oslo sammen med mine to hunder og min fantastiske bedre halvdel. Som danser jobber jeg på scene, reklame, video, klasser, og er leder for det profesjonelle crewet Radix. Jeg driver med ulike Hip Hop stiler og Waacking. Ellers reiser jeg mye, både for å danse og for å ha det gøy, og jeg har en generell interesse for mote, samfunn, historie og generell moro med venner. Jeg gjør ting på min måte!

   Gjør som over 20.000 andre;
    Følg meg på @irlinradix 


  Bla i bloggen


  1 leser her nå!


  INSTAGRAM