hits
Powered by Jasper Roberts - Blog
Irlin - Danser og Blogger
 • 31.12.2016 kl. 12:32

Tilbakeblikk på 20162016 har gått fort, men samtidig virker det som evigheter siden det var 2017. Jeg lever veldig med synet på hvert år som hvert kapittel i livet mitt. Noen kapitler er romanpreget andre spennende krimnoveller. (Bare uten noe mord eller kidnappinger, så klart!)

2016 har vært et skikkelig bra kapittel. Men, i dette innlegget skal jeg ikke fokusere så mye på hva som har skjedd i mitt liv. Jeg skal verken remse opp oppstart av Radix, tur til Maldivene og Tyskland, tattoveringsbygging eller utallige festligheter. Nei, jeg tenkte å fokusere litt på hva som har preget året 2016, sån generelt.

 

DETTE PREGET VÅRT 2016:


Leonardo DiCaprio vinner endelig Oscar
Etter så mange store roller og så mange nominasjoner har alltid DiCaprio sluppet unna oscar-takketaler. Det har nå til og med blitt en "meme" (morsomhet som trender) på internett. Alle ler av hvordan The Academy har sett bort fra Leonardo år etter år. Endelig vinner han en statuett etter fantastisk innsats i filmen The Revenant. Som forøvrig også har med norske Kristoffer Joner i noen få klipp. 


David Bowie dør
En superstjerne på ikonhimmelen. Men en artist jeg egentlig ikke hadde noe forhold til, før nå. Plutselig blir musikken svært aktuell, som den ofte blir når artister dør, og jeg, i likhet med andre, finner interesse i musikken til Bowie.


Vi tar turen innom Jupiter
Et lite romfartøy, rettere sagt en romsonde, fra NASA, tar turen innom  planeten Jupiter. Den 5.planeten fra sola. 
... Ja jeg vet, det var nok kulere i 1969 å si at vi hadde første mann på månen...


Kjærlighet og terror for LHBT-miljøet
Det kan starte fint da kirken i April, endelig, sier at de ikke kan nekte noen av samme kjønn å gifte seg i kirken. Det skaper såklart litt debatt i småsamfunnene og noen prester går av yrkene sine. Flere skriver seg ut av kirken (og snart er det vell ikke noen igjen?). I det Pride skal holdes i Oslo, en festival som hyller kjærlighet mellom alle mennesker, skjer det et terrorangrep i Orlando på et LHBT-Klubb (Lesbisk, Homofil, Bifil, Transseksuell). 66 mennesker mister livet da en mann går amokk med våpen på nattklubben. Det hele ryster hele vesten, deriblant Norge, som straks skal få rekordmange besøkstall under sin festival.


Parisavtalen signeres
Miljø er i 2016 like aktuelt som det var for 10 år siden.  22.April skriver 175 land under på klimaavtalen, også kalt Parisavtalen.

Britney Spears viser seg som for gammel for industrien
Året starter først ved at Bruno Mars og Beyonce imponerte til rekordjubel og høye youtube-klikk av sitt pauseinnslag på årets SuperBowl. Deriblant med fremføring av Bruno Mars' Uptown Funk (2014, og fremdeles ikke lei!) og Beyonces nyere hit Formation (Okeeey ladies now let us get in formation!). Senere holdes MTV Video Award hvor hele kvelden skal vise seg å handle om showets siste opptreden: Britney Spears. Godjenta fra 90-tallet som klarte å holde seg på hitlistene ut 10-tallet skal nå gjøre come back, noe som hauses opp gjennom den lange prisutdelingen. Dårlig timing blir det dog for Britney - som skal følge etter Beyonce som selvklart imponerer grenseløst i nummeret før henne. For det er ikke noe hjelp når "pop-prinsessen" lipsynger og danser på samme keitete og barnslige måte som hun gjorde 15 år tilbake. Det gjør vondt å se på. Man blir rød av flause. Men har blitt kilden til underholdning blant oss "mennesklige".


Pen-Pineapple-Apple-Pen
For noen år siden var det Gangnam style og What does the Fox say. I år har årets youtube meme vært japanske "Pen-Pineapple-Apple-Pen". Det er som alltid helt absurd, men blitt veldig morsomt! Link


Velvour og 90-talls moten florerer
Endelig kommer velvour tilbake på moten. Stoffet hadde en storhetstid på slutten av 90-tallet og på høstsemesteret av 2016 kommer det tilbake for fult i butikkene. Sammen med andre 90-talls trender som chokers (halskjede som er helt tett til halsen), silkestoff, kreppet skjørt og bukser - gjerne med syttitals bukseslengen og high waist (høyt liv). I overgangen fra 2015 til 2016 startet den høye halsen og åpne skuldre å stikke seg frem i butikkene, og det gjør det frem til overgangen av 2017. 


Storbritannia viser at de har de mest idiotiske stemmene - helt til Donald Trump vinner det Amerikanske president-valget.
Brexit skjer: Storbritannia stemmer seg ut av EU og resten av Europa rister på hodene over naivt valg. Ikke lenge etter holdes flere underskriftskampanjer om nytt valg ettersom så mange angrer stemmeseddelen sin. Men Storbritannia slipper snart unna stygge blikk. Hele verden vrir og vender nemlig på seg i fortvilelse når Donald Trump vinner presidentvalget. Ut skal favoritten, Barack Obama, gå, og inn på dørmattene slenger Norske aviser overskriftene "Good Night America".  Det er på folkemunnen og alle bekymrer seg for hva som nå skjer med handelsveiene til Kina og enda mer: Putin's hemmelige planer.  Dan, Dan, Dan!


Mermaids and Unicorns tar over jorda
Såkalt mermaid-farge (sølvaktiv med oljespill som gir gjenskinn i alle regnbuens farger, gjerne kombinert med pastell rosa og pastell blå) er å se på klær, vesker, sko, skrivebøker og alt annet. Det samme gjelder emojis (smilyer fra smart-telefoner og sosiale medier), spesielt har enhjørningen fått mye fokus i det siste. Både på klær, i kunst og som tattoveringer.


Ari Behn blir singel
Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, jeg synes Ari er dødskul jeg! Og nå er han altså singel etter at det ble kunngjort at (tidligere prinsesse) Martha og hennes mann Ari Behn skal skilles.


Prince dør
Om det har noe sammenheng med Ari Behn som blir singel vet vi riktig nok ikke - men faktum er at det store ikonet Prince, dør, i en alder av bare 57år.

Nye videotriks for rastløst publikum
Youtube videoer blir stadig med mer "action". Emojis og lydeffekter får stadig større spillerom i disse. Facebook florerer av videoer som inneholder nesten mer tekst enn ord slik at publikum som skroller forbi auto-playen i sin feed -  skal se så mye som mulig og bli opptatt av videoen. Til og med aviser som VG og Dagbladet følger trenden på sine videoer i håp om flere seere når videoer repostes via sosiale medier.

Nintendo slipper nostalgi-konsoll
En miniutgave av gamle Nintendo slippes. Maskinen er forminsket til en håndfull og inneholder alle de gamle spillene fra 80/90-tallet. Konsollen blir fort utsolgt og kan lenge bare selges på svartebørsen for en høy sum.


Alle gjør Dab og fremdeles litt Nay Nay
En dansebevegelse som dukker opp over alt for å markere at man er en vinner, en mester eller bare er fryktelig cooool. Å danse til Watch me Whip, Whip, Watch me Nay Nay skjer fremdeles etter at det slo igjennom i 2015. 


Nick Cave slipper dokumentarfilm på felles kinotid verden over
Australske artist og komponist Nick Cave sørger over tap over sin egen sønn og spiller inn et nytt album. I den anledning er dokumentarskaper med han i studio og i hverdagen hans for å lage en slående vakker film om den vanskelig kamp mot sorg. Dokumentarfilmen vises på utvalgte kinoer verden over, på samme dato og tid, i bare en visning. Deriblant i Oslo, hvor billettene selges raskt ut. Den store suksessen gjør at filmen sendes på nytt i samme stil noen måneder senere.


Skandinavias Top Model skaper debatt
Tv-Seriens fokus på "formfulle modeller" skaper stygge setninger i norske medier om slanke mennesker og sosiale medier florerer dette året med et nytt fokuspunkt: Vi er lei av å bli satt i bås. Et problem forandres ikke ved å mobbe eller trakkasere det motsetninger.


Michael Moore invaderer Norge
I sin nyeste dokumentarfilm "Where to invade next" besøker han nok en gang, blant annet, Norge. I Europa besøker han ulike land for å trekke inn positive sider ved våre land - som USA kan lære av. I Norge er det rettssystemet som får ros, samt våre evner til å rehabilitere våre kriminelle i landet. 

 


Slik er min 2016-vegg
Instagram kopierer SnapChat
Mens "snapp" holder seg til å utvikle flere ansiktsfiltere og får hele verden til å le av "face swap" (bytte ansikt) går bildetjenesten Instagram inn med en snap-kopi. Ved å lansere "Din Historie" kan brukerene poste en "My Story" på lik linje som SnapChat - jeg, for en, elsker det!


Kim Kardashian blir ranet og Sophie Elise gir ut bok
Superblogger Sophie Elise fra Harstad har oppnådd mer oppmerksomhet enn noen gang. Hun blir stadig mer anerkjent som en samfunnskritiker, forbilde og banebryter. Nå gir hun også ut en bok, Forbilde, som oppnår høye salgstall. Kim Kardashian, også kjent for å være sosial medie dronning, og svært aktuell i mediebildet til en hver tid, blir ranet på et hotell i europa. 


Musikalen Hamilton gjør historisk rekord på Tony Awards
Med hele 11 pokaler av 16 nominasjoner stikker musikalen av med både heder, ære og rekord for antall nominasjoner. Musikalens bok, manus og bok er skrevet av hovedrolle innhaver Lin-Manuel Miranda, et multitalent som har skapt musikalen om den historiske figuren Alexander Hamilton. Dette er den første musikalen med fokus på rap og Hip Hop som formidlingsmetode fremfor sopransang og tunge ballader. 


VR-teknologien kommer til stua
Lenge har VR-teknologien (hvor du kan ta på deg headset og briller for å føle du er i en annen verden, med lyd og video som "beveger" seg etter dine bevegelser) vært forbeholdt svært få. Nå kommer VR-brillene som du kan koble til mobil og som tilhører konsollene. Noen par tusenlapper skal til for at du kan ta på deg den relativt store hjelmen og spille med en helt ny type innlevelse.


Ghostbusters gjør comeback
Like flaut som Britneys comeback-opptreden....


Flyktningdebatt florerer
Det pågikk i fjor som i år.


Apple provoserer med nye iPhone 7
Lansering av nytt produkt fra Apple er alltid like spennende og varene selges raskt ut. Men i kjent stil skal alltid Apple fokusere på at sine produkter bare skal harmonere med andre produkter fra dem. Når nye iPhone 7 kommer er det ikke lengre vanlig jack-kabel for headset og musikkanlegg. Inngangen er derimot helt annerledes. Identisk, og i samme utgang, som mobillader. 


Jon Almaas slutter i Nytt på Nytt
Etter å ha vært programleder i fredagsprogrammet som gjør moro ut av nyheter siden 1999, slutter Almaas i programmet. Inn skal komiker Bård Tufte Johanson komme. Det virker som at de fleste egentlig heller bryr seg om hva som skjer i ungdomsserien  Skam (som også sees av voksne).

Grafisk videoeffekt på scenen blir stadig større
Det er noen år siden Beyonce revolusjonerte bruken av grafisk effekt gjennom koreografert video på scenen. Etter at også svenskene gjorde det samme i Melodi Grand Prix (Eurovision) i fjor ble det enda mer grafiske effekter i årets finale i Sverige. Også andre artister tar stadig mer og mer bruk av effekten, samt at en del koreografer begynner å leke seg med dans i samspill med video. 


Filmer som definerer mitt 2016:
The Arrival - En litt mer intelligent versjon av "hva om romvesner plutselig kom til jorda".
Suicide Squad - Superskurker som må arbeide sammen for the good side. Blant annet med Lared Leto som The Joker.
La La Land - En deilig hyllest til den glamorøse og romantiske Hollywood.
Zootopia - Animasjonsfilm fra Disney som danket ut alle andre animasjonsfilmer jeg har sett. 
Nick Cave sin nye dokumentarfilm om tiden etter sin sønns død og innspilling av nytt album
Kongens Nei - Norsk film om den norske kongefamilie under andre verdenskrig
Pyromanen - Fryktelig dårlig film, men er en norsk film med sann historie om hendelser fra der jeg kommer fra


Serier som definerer mitt 2016:
The Crown - Dramatisert biografi om dronning Elisabeth.
The People vs OJ Simpson - Dramatisert serie om rettsaken fra 90-tallet til OJ Simpson.
West World - Om en fornøyelsespark hvor rike kan flykte inn i eventyrverden inkludert av 90% mennesklige roboter - eller er de 100%? 
Siste sesong av Orange is The New Black, Big Bang Theory, Modern Family, Black Mirror og Amercian Horror Story


Musikk som definerer mitt 2016:
Generelt har EDM preget musikkåret stort. Noen hits fra dette året:
Sucker for Pain og Gangster - soundtrack fra Suicide Squad-filmene
Let me Love you - Encore
Side to Side - Ariana Grande
Cold Water - Major Lazer & Justin Bieber
This is what you came for - Calvin Harris & Rihanna
Formation - Beyoncè
Rockin' - The Weekend
Nick Cave sitt nye album
Panda - Desiigner
Call on Me - Starley
Cheap Thrills - Sia

Victoria Larsen

31.12.2016 kl. 12:40
Så artig lesing av tilbakeblikk! :)
 • I r l i n

  Mitt navn er Irlin, jeg er en sørlending i hovedstaden som jobber som danser. Jeg bor i sentrum av Oslo sammen med mine to hunder og min fantastiske bedre halvdel. Som danser jobber jeg på scene, reklame, video, klasser, og er leder for det profesjonelle crewet Radix. Jeg driver med ulike Hip Hop stiler og Waacking. Ellers reiser jeg mye, både for å danse og for å ha det gøy, og jeg har en generell interesse for mote, samfunn, historie og generell moro med venner. Jeg gjør ting på min måte!

   Gjør som over 20.000 andre;
    Følg meg på @irlinradix 


  Bla i bloggen


  1 leser her nå!


  INSTAGRAM